main computer

Discussion in 'Softail Models' started by mike_h, Aug 2, 2010.

  1. mike_h

    mike_h Member

    10
    0
    0
    i have a 2007 softail fxst went for a dyno now there telling me my computer has a hickup in it all after i went and payed 500 for the harley race tuner about a month ago only got about 1000 miles on the bike after build and to boot now there sayin my tuner is no good if i buy a new computer for the bike not to happy at this end. what to do!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigsmiley19:
     
  2. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    What do you mean by your computer has a "hickup". That means nothing. Describe the problem you are having with the tuner & bike.
     
  3. mike_h

    mike_h Member

    10
    0
    0
    they said it still has a flat spot and i can feel this a take off every doggy l'am new to this computer thing on bikes but all i know is after take off it seems to run fine at all speeds it just getting to leave the line the motor is a 103 21 cams and head work stage 2 done. 98 hp and 109tq
     
  4. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    A few things that would cause a flat spot on take off are... Accel enrichment multiplier set to an incorrect value. A problem with your MAP sensor would certainly cause a flat spot. There was also an injector engineering change around your year from an 8 degree spray to 25 degree spray. Make sure you have the updated correct injectors installed. If they are correct, one may be clogged. A vacuum intake leak would certainly cause a flat spot. Fuel injector pressure low,,, Just to name a few...

    The ECM would be the last thing on the list for me.
     
  5. Breeze3at

    Breeze3at Well-Known Member

    4,645
    83
    124
    Hi Mike; I'm not able to give you any advice on your problem, but I recomment not buying a new ecm from the guys that told you yours had a "hiccup". Hoople has already given you MUCH better information.
     
  6. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    I would double that, not a whole lot of problems with ECM,s unless you are reall unlucky seems to me Hobbit had that problem tho
     
  7. NEWHD74FAN

    NEWHD74FAN Experienced Member Retired Moderators

    8,176
    98
    16
    I agree with the others, but imagine if this happened on your 2011, that Network Control Multi-Function Module would be a pretty penny to replace, especially for one symptom, though in this case it affected function of motorcycle! I still believe in troubleshooting using two or three methods to conclude that a single element is bad...substitution is risky and technically electronics is not supposted to be returnable...who said HD dealers could or should use substitude electronic non-returnable items, much less RESELLl them to the unsuspecting public as "NEW"...not that THAT would happen...JMHO!
     
    Last edited: Aug 3, 2010
  8. wlbowers

    wlbowers Member

    39
    0
    4
    You need a different dyno tuner. Also check the contacts on the injectors. My 2007 Low Rider had to have the pins replaced.

    There is a product called Deoxit gold. They have a contact cleaner and contact enhancer. Radio Shack has a two pack with cleaner and enhancer for $15.

    Before I replaced the ecu I would go with a Thundermax auto tune.

    Oh yea. If you have to replace the ecu Harley will replace your sert. A friend of mine had to do that.