low gas milage

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by stolivar, Oct 21, 2008.

  1. stolivar

    stolivar Member

    7
    11
    0
    all of a sudden my gas milage sucks. down to 30 mpg. used to be around 43.

    ride a 04 RG with screaming eagle kit. plugs are black and dry. dies at idle when at stop light.


    steve
     
  2. silentflyer

    silentflyer Active Member

    341
    26
    0
    How many miles? Air cleaner,plugs? Carb or FI?
     
  3. artisan

    artisan Active Member

    108
    26
    1
    I'm no expert but it sounds like its running very rich,could be something simple like a blocked air cleaner.
     
  4. R. Lewis

    R. Lewis Senior Member Retired Moderators

    2,183
    48
    5
    The dry part for the plugs is a good thing --the black is kind of questionable.. Sounds lean , what kinda octane you puttin in her? Ever tried any F.I./carb. cleaner in the tank. just a couple of oz's will do.
     
  5. wildspirit97

    wildspirit97 Senior Member

    1,088
    46
    0
    Sounds like it may be the engine temp. sensor to me. Making the bike think it never warms up and running rich in warm up mode. Have you checked for diagnostic codes?
     
  6. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    I agree with wildspirit here. The black plugs are telling you that too much fuel is being sent to the engine. Possible cause is the engine temp sensor on the rear of the front cylinder head.

    Check for codes.

    04-07 HD DTC Codes and Activation - Harley Davidson Community
     
  7. stolivar

    stolivar Member

    7
    11
    0
    It just came back from hd. It was on the dyno and they checked it out. They say there is nothing wrong with the bike. the bike is 04 RG, has 30K with EFI, Screaming eagle heads. New plug, no difference. They say everything is in speck.

    It did have bad gasgets on the air intake. replaced those (no leaks) also new throttle body on it. the other one had a crack in the shaft.

    Put some Cleaner in it tonight.

    steve
     
  8. R. Lewis

    R. Lewis Senior Member Retired Moderators

    2,183
    48
    5
    steve,
    Did your scoot throw ANY codes at all??
     
  9. stolivar

    stolivar Member

    7
    11
    0
    Just checked the codes none came up but some number did come up after none when I hit the reset

    first one PN 105H6025 this was under P
    second one none then PN67261-04 under S
    third one none then 67459-04 under SP




    steve
     
  10. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    They are just part numbers.