eng light flickers after start

Discussion in 'Touring Models' started by heckster, Oct 8, 2008.

  1. heckster

    heckster New Member

    3
    11
    0
    my 1998 FLHPI with 15K miles. (fuel injected )starts normally but the ENG light comes on briefly after a sucessful start. i do notice that the time for the fuel injection pump to complete the cycle prior to the ENG light going off prior to startimg takes a tad longer that historically. the bike appears to run normally. it is my understanding that the ENG light is a feature on the police model only. what could this be a precusor to?
     
  2. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
  3. heckster

    heckster New Member

    3
    11
    0
    thx.
    i have Sat and Sun off. i now know what i'm going to be doing.
    it seems to run ok, any harm in riding it?
     
  4. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    Depending on what the malfunction is.
     
  5. TQuentin1

    TQuentin1 Well-Known Member Staff Member Moderator

    4,632
    68
    99
    The tip that Glider sent you above is very easy to do, and will not take you long. I agree with what Glider says above. Better to check the codes so that you know if there is anything serious before riding it around. Chances are since the light goes out, that it is a historic code caused by one of those aggrivating hard-start backfires. But check it out.

    TQ
     
  6. heckster

    heckster New Member

    3
    11
    0
    it was an historic problem with a hard start.
    the code is now cleared and i did 150 miles today.
    a spectucular fall day in new england.

    thx everyone who contributed.