amp install= no FM reception, help

Discussion in 'Communications And Radio' started by eng23ine, Mar 10, 2012.

  1. eng23ine

    eng23ine Member

    11
    11
    0
    I installed a hogtunes amp and speaker system and its not getting along very well with my hogtenna...nothing but static when the amp is running (CD's sound great though).

    I've tried switching power sources for both the amp and the antenna with no luck

    Any ideas?

    '07FLHX
     
  2. dbmg

    dbmg Experienced Member

    5,800
    153
    318
    Is there a possible ground that has been overlooked for antenna upon installing amp???
     
  3. Iceman24

    Iceman24 Well-Known Member

    3,224
    48
    13
    Yep...sounds like you're dumping al the audio power to ground...thus the static. Re-check your grounds & separate (per Tank's recommendation).
     
  4. eng23ine

    eng23ine Member

    11
    11
    0
    The amp ground runs directly back to the battery and the antenna is grounded inside the faring.

    Both devices work great by themselves, just not when both are powered up.

    Right now I have to choose between listening to CD with an amp or the radio with no amp :wall
     
  5. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Don't know if it will help but have you tried running the amp ground to the frame?
     
  6. dangerdan

    dangerdan Junior Member

    922
    26
    0
    The antennea would have nothing to do with the amp, it connected to the radio. The Cd player sounds great and that prooves the amp is working. If anything the new antenna is defective or not connected properly or the connection from the amp to the radio is the problem.
     
  7. eng23ine

    eng23ine Member

    11
    11
    0
    Pretty sure its RF interference, since the antenna works great with the amp unhooked. I just gotta figure out how to stop the interference.
     
  8. STEVE07

    STEVE07 Well-Known Member Staff Member Super Moderators

    4,034
    68
    41
    Normally the grounding problem would interfere with AM not FM reception
     
  9. chopper07

    chopper07 New Member

    1
    0
    0
    Don't know what Hogtunes amp you installed but I just installed the 902.2 and have the same problem. Scott at Hogtunes even mentioned that I might experience this issue as I was making my order. Apparently it is a known problem and has to do with the fact that both the amp and the hidden antenna are digital and there is a compatibility problem. He assured me Hogtunes was working on a solution (soon) and he would ship me a new amp at zero cost once the problem is solved.