2011 Street Glide 103 problem

Discussion in 'Touring Models' started by bubbacanes, Feb 27, 2011.

  1. bubbacanes

    bubbacanes Member

    5
    0
    0
    I have a 2011 streetglide with the 103 and today the throttle started surging at highway speeds, and while setting at a light. Dropped it off at a dealer to be looked at. Anyone have any ideas what it could be?
     
  2. Iceman24

    Iceman24 Well-Known Member

    3,224
    48
    12
    Could be defective twist grip sensor, or throttle control actuator (TCA). Dealership should figure it out...you'll be back on the road in no time.
     
  3. dbmg

    dbmg Well-Known Member

    4,617
    48
    21
    Did you notice if you had a check engine light on??
     
  4. bubbacanes

    bubbacanes Member

    5
    0
    0
    Ya, the check engine light came on right after filling uo with gas. Ran fine for about 15 miles started acting up, engine light came on about 2 miles from the dealer.
     
  5. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member Contributor

    17,031
    108
    57
    Warranty issue, keep us posted with the resolve Good Luck:s
     
  6. dbmg

    dbmg Well-Known Member

    4,617
    48
    21
    Maybe bad gas??? My guess.
     
  7. bubbacanes

    bubbacanes Member

    5
    0
    0
    Hopefully I find out something tomorrow, will let yall know. Thanks!!
     
  8. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    Always pull the code(s) if you can before you bring it in. Even though it is a warranty issue, you want to know what the ECM thought was wrong. This stored info gives you a better understanding of "cause vs effect" for future problems and also lets you know if history repeats itself.

    Without knowing the code you must accept whatever they say it was.
     
  9. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member Contributor

    17,031
    108
    57
    Brilliant, I never thought about that one, got to make that a permanent thought process, Thanks Hoople
     
  10. Grillfish

    Grillfish Junior Member

    652
    28
    2
    I agree with Hoople on this one. I had codes being thrown on and off for about a yr and it was related to the pins fretting at the connections. I wrote down the codes before I went into the dealer but did not clear them out. I brough the info in with me. I then asked what they did to fix the issue.

    Interesting to see the outcome of this and what the resolution was.

    Ride safe and have fun!