TFI Installed on 08 Crossbones

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by elkhunter149, Oct 4, 2009.

  1. elkhunter149

    elkhunter149 Account Removed

    134
    0
    0
    I got the TFI installed yesterday on the Crossbones, I have SE round air cleaner and Thunder city baffles.
    The bike seems to run alot hotter than before TFI. Not sure if my settings are correct. The green light comes on steady, the yellow blinks about 6 times at start up and then quits. Haven't seen the red on at all. I do get a litttle popping sometimes when I max the throttle.
    Any ideas?
    Ken:D
     
  2. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    Your lights are pretty much what they should be. The yellow is the accel pump and should light when you goose it. Green on at idle. Red only comes on when you are above 4K on the rpm's assuming it's set at the 4 o'clock position.

    TFI Suggested Settings - Harley Davidson Community
     
    1 person likes this.
  3. elkhunter149

    elkhunter149 Account Removed

    134
    0
    0
    Thanks Glider. Should the bike be running hotter than before. Justdon't want to scar a piston.
    Ken
     
  4. Bud White

    Bud White Well-Known Member Retired Moderators

    3,270
    48
    2
    no it should not .. what are your settings on the TFI
     
    1 person likes this.
  5. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44

    Should run a bit cooler if anything. The additional fuel has a cooling effect over the lean mixtures.