Switchback wont start

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by Daryl79, Feb 2, 2015.

  1. Daryl79

    Daryl79 New Member

    2
    0
    0
    I have a 2012 Dyna Switchback. It has not given me a single problem until today. As I attempt to start it, it try's to turnover but a loud click or pop occurs in the transmission and then it cut off. When this happens the engine light come on. Attempting to start it again results in the same thing.
    Any suggestions?
     
  2. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Check your battery cables both ends to make sure they are clean and tight. You might want to do a load test on the battery also.
     
  3. Jeff Klarich

    Jeff Klarich Well-Known Member Contributor

    3,601
    103
    296
    Don has you covered, start with the basics. Any mods or bone stock? If it's trying to turn over or bareley turning over that sounds like a not so good battery or charging system issue.
     
  4. Daryl79

    Daryl79 New Member

    2
    0
    0
    I will give that a try, if that is all it is I will feel really stupid!
    Thanks
     
  5. Jeff Klarich

    Jeff Klarich Well-Known Member Contributor

    3,601
    103
    296
    No such thing as a stupid question, we've all been there.:s
     
  6. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
  7. Hobbit

    Hobbit Active Member

    105
    26
    1
    known issue with the earth strap on the switchback breaking at the 'Y' joint under the bike, as stated check both ends but follow the cable and make sure this isnt broken or fraid