spitting sputtering missing

Discussion in 'Sportster Models' started by 1998sportster, Sep 6, 2010.

  1. 1998sportster

    1998sportster New Member

    3
    0
    0
    I havea 98 sporty 1200 custom. It is spitting,missing,backfiring shutting off, and the tack is going crazy can anyone help me. I just had a new bank angle sensor put on and new plugs and a fuse but it is doing it again
     
  2. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    Have you checked your battery and charging system?
     
  3. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    How the ignition is triggered may also be a good place to look.
    Don't know too much about early bikes but may be a crank sensor problem if one is even used.
     
  4. 1998sportster

    1998sportster New Member

    3
    0
    0
    no it doesnt seam to have any trouble starting or lights dimming or anything like that. But i am new to the harley family so i dont know could that still be a problem?
     
  5. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    Yes if the battery is bad or the charging system is weak, do you have a volt meter? you should read at least above battery voltage at idle, Tho i would like to see 13 volts, and Hoople is on with checking the ignitiom system as well, do you have a factory manual?
     
  6. 1998sportster

    1998sportster New Member

    3
    0
    0
    dont have a manual or a volt meter but can get a meter
     
  7. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    Let us know more info when you can, Good Luck:s