Runs rough and dies.

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by ossian654, Jun 1, 2014.

  1. ossian654

    ossian654 New Member

    3
    0
    0
    I've got a 2000 electra glide classic, stock, 88 CI. FI. At Random it will missfire go down to 1 cylinder. whether its cold or hot 75mph or 25mph. Also when slowing to stop and pull in clutch it will die. had it into the shop last fall and they had it 5-6 weeks and they couldn't figure it out!!!! so it has to be something really stupid!!! any suggestions would be great
     
  2. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    Carb or EFI? Any mods?
     
  3. ossian654

    ossian654 New Member

    3
    0
    0
    bike is completely 100% stock
     
  4. r_k_dragon

    r_k_dragon Active Member

    270
    0
    4
    When you first fire it up, does it idle rough? Do you have to be riding for this to happen? Do you use the run/stop switch since it's FI? Do you gear down when stopping? If so, does it die as soon as you pull the clutch in and do you think it would keep running if you down shifted and let the clutch out? Or is it just dead by then? Need more info!

    and

    Welcome to the forum from the southwest desert.
     
  5. gator508

    gator508 Senior Member

    2,308
    68
    81
    I have read of similar problems here having to do with the fuel line inside of the tank having a small hole in it, not saying that's the problem, but it is something I would check. Good luck:D
     
  6. dolt

    dolt Senior Member Contributor

    1,815
    83
    206
    To the OP.

    You haven't answered an important question. Is the motor carbureted or fuel injected?
     
  7. Amish Hawg

    Amish Hawg Active Member Contributor

    251
    28
    5
    I think the OP is saying in the first line FI

    "I've got a 2000 electra glide classic, stock, 88 CI. FI."
     
  8. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
  9. dolt

    dolt Senior Member Contributor

    1,815
    83
    206
    My bad, I missed that.

    MM EFI, know to have issues. The OPs description of losing a cylinder and the random pattern of symptoms points to an electrical issue IMHO. The OP should check for codes.
     
  10. ossian654

    ossian654 New Member

    3
    0
    0
    if bike has been ridden and is warm it will sometimes run rough other times runs fine. when stopping if your down to 1st gear and pull in clutch it will die but if your still rolling dump the clutch and it fires right back up but won't idle right and die. My mech./ Tech. is lead Tech. at the local HD dealer had it for 5-6 weeks and replcaed a module or two but the problem still exists.