Running rough

Discussion in 'Touring Models' started by rollo3076, May 9, 2012.

  1. rollo3076

    rollo3076 Active Member

    107
    0
    1
    My friend has a problem with his 07 eg ultra. It has a rough idle, and only idles at about 500 or 600 rpms. When he takes off, it spits and sputters so bad he has to ride the clutch til he gets moving good. The engine sometimes dies on him coming up to a stop when he pulls in the clutch. Seems to do this hot or cold, but, mostly after its warmed up a bit. Once on the road it runs good. One dealer replaced fuel lines,( didn't say which) still there, another told him it was the fuel filter, maybe. It has thrown a code, p0126, which the mechanic cleared and test drove it says maybe a fuel filter. The bike is stock, no after market at all. Any ideas would be appreciated as the dealer doesnt think its a problem. May not be, but its annoying anyway. Thanks for the help and for this site, love it.
     
  2. Bodeen

    Bodeen Well-Known Member Staff Member Moderator Contributor

    4,317
    73
    130
  3. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    http://www.hdtalking.com/archive/t-2362.html
     
  4. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    P0126? On a 2007?
     
  5. rollo3076

    rollo3076 Active Member

    107
    0
    1
    Dat whut he say.
     
  6. rollo3076

    rollo3076 Active Member

    107
    0
    1
    Thanks gentlemen, we got it I think. He cleaned the idle control like you said, and it purred like a kitten. Thanks to all.