red pot setting

Discussion in 'TFI Questions Answered By Dobeck' started by catfishon, Aug 15, 2010.

  1. catfishon

    catfishon Member

    19
    0
    0
    i ran my TFI out the front of my seat so i could see if it was working right while i rode . green and yellow both come on like i think they should but the only time i see the red turn on is when i let off throttle at high rpm ?

    04 road king
    pots set at recomended settings for air cleaner ,exhaust - no downloads
    3 6 4 4
    but i only have new exhaust, no air cleaner yet and im not sure if the bike has had download as im second owner. i dont think it has since its all stock .
     
  2. ultrat

    ultrat Senior Member Contributor

    1,315
    0
    1
    mine i set red or last pot at 3.5. my red comes on at 4k. & stays on any rpms higher. kind of like main jet except rpm activated not the fact u have the throttle wide open..green 3 yellow 3.. dealer down load flo mo s/c & monster ovels..
     
  3. TQuentin1

    TQuentin1 Well-Known Member Staff Member Moderator

    4,633
    83
    101
  4. catfishon

    catfishon Member

    19
    0
    0
    come to find out i had red pot at 10 instead of 4 . it was 180 off .

    wanted to add this thing really works great now . cant wait to get a new air cleaner.
    i still get a pop some times when shifting but nothing i cant live with. maybe some more tunning can fix it even ? its a whole new feeling riding with loud pipes and much more responsive motor..... lol
     
    Last edited by a moderator: Aug 18, 2010
  5. ultrat

    ultrat Senior Member Contributor

    1,315
    0
    1
    glad u found that out.......sometimes it's the simplest things