Power loss,no throttle.2009 Roadking

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by Roadkinglarry, Nov 3, 2013.

  1. Roadkinglarry

    Roadkinglarry New Member

    2
    1
    0
    Was sitting at a stoplight and engine started idling funny.Check engine light came on,turned throttle,engine would only idle a little higher.Limped home,only 3 miles,no change all the way.Turned off,waited a minute,then started up and ran fine.Road for 10 minutes,all seemed normal.Not sure what to do.Warrantee is gone.What can I check,or do I ride on and pray.
     
  2. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Have you checked for codes? Sounds like the engine got hot and went into limp mode, where the rear cylinder fuel is cut off.
     
  3. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
  4. Roadkinglarry

    Roadkinglarry New Member

    2
    1
    0
    Thanks will try that.
     
  5. Dr. Dolittle

    Dr. Dolittle Experienced Member Staff Member Moderator Contributor

    6,399
    108
    24
    We need more info on your bike. Is it 100% stock? Any fuel management system added? What's the most recent maintenance or modification you did?
     
  6. Redfish-Joe

    Redfish-Joe Senior Member

    2,307
    48
    10
    Check the codes and see what you come up with. Also unplug the harness from the rear side (from the right side of the bike, left of the TB) of the throttle body and clean the pins and coat with die electric grease.