New ignition not wired for VOES

Discussion in 'Electrical' started by harleydave51, Jul 10, 2013.

  1. harleydave51

    harleydave51 New Member

    1
    0
    0
    A shop put a new electronic ignition in my 89 FXRS but the ignition doesn't have a wire for the VOES. The bike runs terrible. Is there something I can do to make it run better besides buying a new ignition? The vacuum hose for the switch is still hooked up, the wire from the VOES to power is just hanging there and the ground wire is grounded.
     
    Last edited by a moderator: Jul 10, 2013
  2. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Way back when I installed a Dyna2000 on my '94 FLSTC I capped off the vacuum line on the carb. and abandoned the VOES. Worked like gangbusters for me. I'm not the authority on electronics but it sounds like you don't have the ignition advance set correctly.
     
  3. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    It depends. Does the new ignition (no name) have a programmable advance curve. Do you know what your base timing & advance curve look like? Those are the things you need to know in order to get the bike to run like it should.
     
  4. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    Hoople and Don have you covered here, if you can tell us what the ignition system is we can help more:s
     
  5. tourbox

    tourbox Senior Member

    1,310
    68
    54
    Some of the Elect. Ign. have a switch built on it for VOES yes/no position. But a brand name and model # sure would help. Have you talked with shop that installed it?
    tourbox