Need help. Motor won't start

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by Streetglider08, Dec 4, 2011.

  1. Streetglider08

    Streetglider08 Member

    89
    0
    0
    Im in the process of putting bagger apes on my 08'flhx. I ran the wires through the bars. All of the switches work. The motor just turns over but will not start. I am going crazy. I don't understand why it won't start. Any ideas?
     
  2. HarryB737

    HarryB737 Junior Member

    656
    26
    1
    Pay close attention to kill switch connections
     
  3. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    When you say all the switches work, what are you basing this on? When you turn the Ign. on and the run switch to run do you hear the fuel pump run? Does the headlight come on and the turn signals work?
     
  4. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    The easiest way of rechecking your wiring is to do a continuity test from the switches to the plug under the tank and see if you have a circuit through the bars on each wire. Sometimes the wire can separate when pulling them through the bars or even ground out at the hole where they enter the bars.
    This is where the factory manual comes in handy for the wire colors.
     
  5. Streetglider08

    Streetglider08 Member

    89
    0
    0
    I did find three bad connections on the right side fixed them. And lights turn signal horn starter switch works. Bike will try to start in run position but will not try to start in kill position. Which leads me to believe that it is all working properly. Just pulled a few codes. For P (ECM) it says no response. In the t mode it's gives me code U1040 and in b mode it gives me c1216
     
  6. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    Here's the key for the codes.

    Harley Davidson Community

    I would check the wiring on the run switch with a meter.


    DTC: U1064
    FAULT CONDITION: Loss of TSM/TSSM/HFSM Serial Data

    C1216 Rear brake switch open
     
  7. Streetglider08

    Streetglider08 Member

    89
    0
    0
    Ok I just cleared the codes and the only one that is coming back is the ECM. No response. the other codes must have been old because when I tried to start the bike and checked again the codes went away
     
  8. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Have you checked all the fuses?
     
  9. Streetglider08

    Streetglider08 Member

    89
    0
    0
    DTC: U1064
    FAULT CONDITION: Loss of TSM/TSSM/HFSM Serial Data

    C1216 Rear brake switch open[/QUOTE]

    My bike doesn't have a security system. Hmm?????
     
  10. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    So the check engine light does not come on for 4 seconds when you flip the Kill switch to RUN. As HDDon asked, you also don't get a fuel pump prime when you boot the ECM?