limp mode

Discussion in 'Touring Models' started by hotrodjohn, Aug 9, 2011.

  1. hotrodjohn

    hotrodjohn Active Member

    183
    0
    0
    I just fired up my new ultra in my driveway and it went into limp mode. Shut it off restart and still in limp mode. Shut it off for 30 seconds fire it up and ran down the road no problem. What just happened? Bike has 350 miles on it. All I did before that was replace the windshield.
    [​IMG]
     
  2. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Was the bike cold sitting in your driveway or had you just shut it off?
     
  3. TQuentin1

    TQuentin1 Well-Known Member Staff Member Moderator

    4,633
    68
    99
    New as in '11 new? I recall seeing some other threads talking about problems with engines going into limp mode. I suggest calling the Dealership where you got it and discussing it with the Service Manager (not the person who answers the phone at the counter). See if you should bring it in for a reflash of the ECU.

    TQ
     
  4. hotrodjohn

    hotrodjohn Active Member

    183
    0
    0
    I had rode 50 miles or so pulled in garage to swap out the windshield. Rolled out and fired it up and limp.
    [​IMG]

    I just pulled p1511 and p2101 out of the codes on the odometer ?
    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Aug 10, 2011
  5. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    Then it had to post a code. My guess would be a throttle by wire summing voltage error off the twist grip or throttle by pots (twin TPS sensors). P2135 P2138 etc.

    Start with checking what's in error log.

    1511- limp mode
    2101- summing on throttle body pots

    http://www.hdtalking.com/archive/index.php/t-27238.html
     
    Last edited by a moderator: Aug 10, 2011
  6. hotrodjohn

    hotrodjohn Active Member

    183
    0
    0
    Ok doest this mean I have to go to the dealer? I just want to ride:D

    P1511 EFI Power Management Mode
    P2101 throttle actuator control motor circuit range/performace error
    That is off of the fuel moto site for trouble codes
     
  7. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    Absolutely. You need to get it sorted out.
     
  8. hotrodjohn

    hotrodjohn Active Member

    183
    0
    0
    Well several ignition cycles and no problems. Sounds like electrical/ computer gremlins. Great :(
    [​IMG]
     
  9. ironmark

    ironmark Junior Member

    754
    28
    4
    Most of the problems with the bike going into limp mode start at the TCA (throttle control actuator) the plug is located to the rear of the air filter. Putting a little dielectric grease on the plug where the pins go in may take care of your problem, it took care of mine.
     
  10. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    Only a Gremlin if you don't know what causes it. It's micro-motion fretting. That much is known.

    Now it may be a Gremlin to the Dealership because they fail to read the service Bulletins. That remains to be seen.