Ignition Problem

Discussion in 'Touring Models' started by dsand, Jul 4, 2008.

  1. dsand

    dsand New Member

    4
    11
    0
    I have a 2002 Ultra Classic that has left me stranded twice in the last 1000 miles. Each time there is no spark at either plug but after sitting for anywhere from an hour to as short as 15 minutes the engine will fire up and run smoothly until the next event. I have had it to the dealership and they have found no problems. The engine light is not on and there are no codes. The lights, radio, starter , etc. are operational while the no run condition exists.

    Any ideas?
     
  2. Bud White

    Bud White Well-Known Member Retired Moderators

    3,270
    48
    2
    Check the Coil
     
  3. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    Have you had the main breaker upgraded yet to the 50 amp one?
     
    Last edited: Jul 4, 2008
  4. dsand

    dsand New Member

    4
    11
    0
    The main breaker has been upgraded to the 50.
     
  5. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    Another place to check is the plug on the ECM, remove it and check for corrosion and that it is installed properly and tight.
     
  6. dsand

    dsand New Member

    4
    11
    0
    Have checked the ECM connection and it is good.
     
  7. dsand

    dsand New Member

    4
    11
    0
    Replaced coil and system relay. Have put a few miles on bike but too early to tell. No problem after 250 miles. Will update as needed.
     
  8. Derekj

    Derekj Member

    36
    16
    0
    Normaly when the coil gets real hot, a wire can become brittle and will shut down the flow of current and when it cools it becomes a conducter again.
     
  9. Keegan

    Keegan New Member

    1
    0
    0
    I would check ignition swite wires under the panle on the top of the fuel tank they come lose I had to use zip ties to keep them tight.
     
  10. gusotto

    gusotto Junior Member

    597
    38
    11
    This is a seven year old "zombie" thread.
    Either has it fixed or a different bike by now.