I must Be Snake Bit

Discussion in 'General Harley Davidson Topic' started by Jack49, Sep 16, 2013.

  1. Jack49

    Jack49 Member

    12
    0
    0
    Darn, I just fixed the problem with first gear grinding now when I took the ultra out for a test ride the engine light came on and the battery light came on. My volt meter dropped to under 12 volts. Rats

    I think there's a stator and a rectifier does anyone know where I can find them and what's the best way to test them :wall
     
  2. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    http://www.hdtalking.com/archive/t-47714.html
     
  3. Dr. Dolittle

    Dr. Dolittle Experienced Member Staff Member Moderator Contributor

    6,399
    108
    24
  4. Jack49

    Jack49 Member

    12
    0
    0
    OK Guys I found the self help and I did a bunch of testing on the stator first and everything checked out. First I checked the resistance from pin to pin then from pin to ground on all 3 pins and it passed the test. The regulator passed the light test but and here's the big but.
    I started the motor and tested the voltage coming out of the regulator and it measure .37 volts. If I'm correct the output of the regulator when the motor is running should be 13.8 to 14.2. So Me thinks its the regulator. Do I have any takers out there?:newsmile077:
     
  5. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Sounds like we have a winner!!:D
     
  6. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    :s Put your battery on the charger while you replace that bad regulator, that way your charging system wont over work it self the first time you fire it up:s
     
  7. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Great advice Jack.
     
  8. Jack49

    Jack49 Member

    12
    0
    0
    Good idea I'll do that now, Thanks:)
     
  9. fin_676

    fin_676 Experienced Member Staff Member Moderator Contributor

    5,279
    133
    158
    I know that on some models it can be a bit of a pest to get the feed wire from the regulator back to its correct location on the bike and some people splice into the old wire and this can be a cause of problems down the road so take your time and get that wire to its correct location

    Brian