Hard starting 99 softail-stock

Discussion in 'Softail Models' started by wespurcell, Nov 26, 2009.

  1. wespurcell

    wespurcell New Member

    2
    0
    0
    Cannot get my stock 99 to start cold. Pump the throttle 10 times with enricher (choke) on full. If I pull the filter off and hold the slide up with my finger, it fires right up. Runs fine-after warmed up. Pulled plugs after a NO-START episode. Plugs were not wet, dry. Accelerator pump work fine. Gas squirts out fine.

    Is it the diaphragm leaking on the top of the slide or is it a leak on the intake to the cylinders?

    This is a new problem.

    help
    wes
     
  2. Drumrguy

    Drumrguy Account Removed

    573
    0
    0
    How many miles on the bike? Sounds like the problem is in the carb, rebuild kits are cheap, might be a good investment to just rebuild it and be done with it.
     
  3. wespurcell

    wespurcell New Member

    2
    0
    0
    New to this site. Is the question in the right place? This site looks like an excellent place.
     
  4. Drumrguy

    Drumrguy Account Removed

    573
    0
    0
    Probably should have posted under engine, fuel and exhaust, but wither way people here will help you work through the problem.
     
  5. Drumrguy

    Drumrguy Account Removed

    573
    0
    0
    Smitty, At this point being a 1999, don't you agree a good cleaning and rebuild would be a good investment? Not expensive to do either.
     
  6. Bud White

    Bud White Well-Known Member Retired Moderators

    3,270
    48
    2
    Being a 99 i would rebuild the carb
     
  7. Drumrguy

    Drumrguy Account Removed

    573
    0
    0
    Only reason I am suggesting that is because not all riders do things to their bikes to avoid future problems like he is having.
     
  8. maine-e-axe

    maine-e-axe Junior Member

    732
    28
    1
    If you hold the slider up and it starts, your gettin to much fuel, try NOT pumping it and half chock. It may have a dirty air filter, not enough air. Good luck:57:
     
  9. Drumrguy

    Drumrguy Account Removed

    573
    0
    0
    If he was getting to much fuel plugs would be wet and gas should be pouring out the overflow tube. I think he got a dirt filter and a carb. rebuild would be a good idea.
     
  10. Dan89FLSTC

    Dan89FLSTC Banned

    97
    0
    1
    There is no need to pump the throttle ten times, or even once for that matter ... just turn on the enrichener, leave the throttle alone and push the starter button.