FXDB High Idle

Discussion in 'Dyna Models' started by kicks33, Oct 20, 2013.

  1. kicks33

    kicks33 Member

    22
    13
    1
    Hello.I have a problem with my 2008 streetbob,FXDB.Sometime when i ride the bike,i have notive high idle speed,but when i stopped the,the idle speed return back to normal.What causes this engine behaviour.Help,im from philippines
     
  2. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
  3. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    You may also check and lube your cables at the switch half, you live in a salt air environment, you could also have a broken cable, it happened on my 07 Stretbob
     
  4. kicks33

    kicks33 Member

    22
    13
    1
    Hello.Another problem i encounter on my 2008 street bob,Evry time i ride my biki and on the road,security light lights up,after i reach home and look for DTC code,U1300 and 1301.What causes this alarm.At present i just reset every time activates.Thanks.Kicks from philippines
     
  5. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    U1300 U1301 means the serial buss is having problems communicating. It's probably a quick disconnect that's not making good connection.
    Best way to fix is just checking/cleaning/lubing the important ones. You need a service manual with diagrams to locate the key connectors. I would not change any parts until you did this first.

    The electrical connectors used are very good quality but they are not waterproof. In time some oxidation will form. Doing this will eliminate lots of strange "once in a while" problems.
     
  6. kicks33

    kicks33 Member

    22
    13
    1
    Thank you mate.Ill do what you said,I have a manual.Thank
     
  7. quadancer

    quadancer Member

    46
    0
    0
    I may be just an old carbed scooter, but I have always believed in electrician's dielectric grease for ANY connection that is not soldered. Hasn't failed me yet!
     
  8. kicks33

    kicks33 Member

    22
    13
    1
    gud day.I have a problem again.My bike is a 2008 streetbob.When i ride my bike after 10 min. idle speed become too low and die,I cleaned already Air intake control but the same happen the next day.Please help.No code is registering.
     
  9. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Do you mean the Idle Air Control?http://www.hdtalking.com/archive/t-18936.html
     
  10. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    You may have to remove the IAC and give it a good cleaning. You sometimes get something in there that will not let the pindle actuate properly.Not a difficult thing to do.