Electrical Problem

Discussion in 'Electrical' started by jhager01, Jul 20, 2015.

  1. jhager01

    jhager01 New Member

    2
    0
    0
    1988 Heritage Softail, went to start it, turned over a couple times then no power, no lights etc. checked the battery have 12 volts, checked the switch, have voltage at the switch when I turn the switch on the meter shows 0 volts, turn it off and I get 12 volts. Thinking it’s the switch, I disconnected the wires and I ran a continuity check it passed. What to check now?
     
  2. Jeff Klarich

    Jeff Klarich Well-Known Member Contributor

    3,602
    103
    296
    How old is the battery? make sure all battery connections are clean and tight. Also a load test on the battery would be a good starting point.

    Load test on a fully charged battery.
     
  3. jhager01

    jhager01 New Member

    2
    0
    0
    The Battery is 5 to 6 months old, all the cables are tight and clean.
     
  4. Jeff Klarich

    Jeff Klarich Well-Known Member Contributor

    3,602
    103
    296
    Have you checked for a blown fuse? is your battery fully charged? do you use a battery tender to keep it charged? You may want to diagnose the charging system, how to diagnose system is in the self help section.http://www.hdtalking.com/archive/t-741.html
     
    Last edited: Jul 20, 2015
  5. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
    12.7 volts is fully charged, charge and load test that battery
     
  6. traveller

    traveller Member

    81
    16
    0
    happened to me once and after everything checked out, turned out to be a bad ground.