EITMS on the '10 bikes

Discussion in 'Touring Models' started by Scrounger, Sep 2, 2010.

  1. Scrounger

    Scrounger Active Member

    318
    0
    0
    I was trying to activate and then deactivate the EITMS on my Limited tonight and no go. It always flashes red that it is disabled. Does it have to be activated at the dealership? The manual tells me it can be turned on and off, but no go for me.

    I was wondering if the PCV had anything to do with that.
     
  2. TQuentin1

    TQuentin1 Well-Known Member Staff Member Moderator

    4,633
    68
    99
    This is for the older bikes, but is it the same procedure? Do you have the Owner's Manual?

    TQ
     
  3. billyd1

    billyd1 Active Member

    194
    28
    2
    I believe yours is the same as my '09 RKC. When you roll the throttle forward and wait a bit the indicater turns green but only ENABLES the function but does not activate it. High tempurature ACTIVATES the function. I'm not yelling just trying to explain it the way I would understand. :s
     
  4. Scrounger

    Scrounger Active Member

    318
    0
    0
    I'm just trying to enable it. It always flashed red and I can't seem to get to flash green which means its enabled. Following the manual and still nothing.
     
  5. glimmerman

    glimmerman Active Member

    354
    28
    1
    took me 3 x before the 10 would accept the process. bike ign on. switch on. roll back and hold. wait. 3-5 secs. and it should go into or out of eitms.
     
  6. bonsi57

    bonsi57 Active Member

    178
    26
    0
    It took me about five times to get mine to go green. I think it took longer than five seconds. Good luck.