Crank but will not start?

Discussion in 'Electrical' started by Moralem2006, Aug 5, 2010.

  1. Moralem2006

    Moralem2006 New Member

    4
    0
    0
    Here is my problem guys. I have 2001 duece that had the run light left on for about a month. I was out on business trip, anyways I have already charged the battery its reading 12.88 volts. When I go to to start I dont hear the efi pump prime? The bike will crank but no start ..please help?:cheers
     
  2. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Was that 12.88 with the charger on?
     
  3. Moralem2006

    Moralem2006 New Member

    4
    0
    0
    No sir! And I also all the fuses...but still nothing???
     
  4. whatyardwork

    whatyardwork Banned

    829
    0
    4
    Fuel injected?
     
  5. Moralem2006

    Moralem2006 New Member

    4
    0
    0
    Changed all the fuses...

    -----------------------------------------------

    Yes its fuel injected.. I dont hear it priming so where do I start looking first?
     
    Last edited by a moderator: Aug 5, 2010
  6. wildspirit97

    wildspirit97 Senior Member

    1,088
    46
    0
    make sure the kill switch is on and not corroded
     
  7. whatyardwork

    whatyardwork Banned

    829
    0
    4
    Have you done any rescent mods to it?
     
  8. Moralem2006

    Moralem2006 New Member

    4
    0
    0
    No mods?
     
  9. TwoTallWyo

    TwoTallWyo Member

    39
    16
    0
    got spark?
     
  10. Safehaven

    Safehaven Active Member

    351
    16
    1
    if you have spark and compression is good, you can verify that it`s the injectors failing by adding a tiny drop of starter fluid in the cylinders through the spark plug hole, then insert spark plugs and crank the engine, it should fire and then stall..

    if so it will be your fuel delivery which is not working. Since you don`t hear your fuel pump pressuring up, checking the electrics to this component would be where I`d start.