Check engine light

Discussion in 'Touring Models' started by Axeman747, Sep 26, 2009.

  1. Axeman747

    Axeman747 Member

    11
    1
    0
    Just recently the check engine light on my '00 Ultra started coming on when I slow to stop and when I start from a stop, it only seems to do it when it is below half a tank of fuel. I have checked and it isn't throwing any codes out. The bike seems to be running fine. Has anyone had this happen and if so what was the problem?
    Bryan
     
  2. 2cyclejohn

    2cyclejohn Member

    19
    11
    0
    Axeman, check the charging system. I had the same problem about 3 years ago on my 1998 'RK. Low RPM was no putting out enough voltage. It was a bad stator assy. You can tall if its burnt by smelling the primary oil.

    Good luck
    John
     
  3. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
  4. Axeman747

    Axeman747 Member

    11
    1
    0
    Thanks for the advice 2cyclejohn and glider, I'll have to check both of them and see what I find. I'll keep ya posted with my findings.
    Bryan

    I removed the gas cap and turned the ignition on, I could hear the fuel spraying inside the tank so I believe I have holes in my fuel line as in the thread that glider referred to. I guess pulling the fuel pump and replacing the line is on the list for this winter. Thanks for the help.
    Bryan
     
    Last edited by a moderator: Sep 27, 2009
  5. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    Looks like you found the problem. Replace all the self sealing fasteners on the plate as well as the gasket.