carb problem

Discussion in 'Engine, Fuel and Exhaust' started by lsgarvin13, Jul 7, 2008.

  1. lsgarvin13

    lsgarvin13 Member

    5
    11
    0
    i've got a 96 Heritage EVO, with a carb problem. It's cutting out on take off and sometimes at about 40 mph but runs and sounds fine at highway speeds, but does not do it all the time, only sometimes. i took the top of the carb off and the seal looks fine, i drained the bottom of the carb to make sure there was not trash in there, but that didn't seem to fix it. Any suggestions ?
     
  2. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    43
    Are you sure it's carb problems and not ignition. The pickup in the evo nose cone had problems in the wiring harness after time.

    What's been done to the carb as far as jetting or changes?
     
  3. lsgarvin13

    lsgarvin13 Member

    5
    11
    0
    it just started about a month ago, and yes it's just like a hiccup. Seems like once i build up some rpm's, everything in fine.
     
  4. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    43
    May need a rejetting. See what size the jets are in there and if the low is a 42, increase it to a #45 or #46
     
  5. dangerdan

    dangerdan Junior Member

    922
    26
    0
    2 new HD plugs and HD ignition wires are cheap. It may not solve the problem , but will eliminate those 2 .

    For whats its worth.
     
  6. SledDog

    SledDog Senior Member Staff Member Moderator

    1,811
    58
    32
    Check your intake seal at the heads. They may be worn...