99 roadking efi no start

Discussion in 'Touring Models' started by Fearless1, Oct 30, 2010.

  1. Fearless1

    Fearless1 Active Member

    261
    26
    0
    Ok this is my problem and maybe someone here can help me out. I went to back my bike out of a parking spot at walmart the other day and I lost it the bike did not fall hard it just rested on the crash bars with no damage but when I went to start it up it just turns over and no start. Can someone tell me if it could be caused from the bank angle sensor? Maybe someone else has had the same problem it seems to me that the fuel pump sounds different (dosen't pump up as usual) when I turn off the kill switch to start it. Maybe it is something else but I'm stumped so I thought I better ask here. Many thanks beforehand to anyone that can help.:34:
     
  2. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    So the bike got towed and you have a "No Start" on your hands.?
     
  3. Fearless1

    Fearless1 Active Member

    261
    26
    0
    I got the bike home but can't get it started. Trailered it
     
  4. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    And just prior to the fall, everything was fine. The problem started immediately after the fall.
     
  5. Fearless1

    Fearless1 Active Member

    261
    26
    0
    yes I picked it up and it won't start
     
  6. bikerfishman

    bikerfishman Active Member

    139
    0
    0
    Have you checked to see if it threw any codes?

    If your fuel pump is not cycling thats a bad thing.
     
  7. Fearless1

    Fearless1 Active Member

    261
    26
    0
    Speedo is not hooked up to get any codes
     
  8. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    Then with having no speedo, I would check to see if you have spark. Take a used plug & clip it onto a spark plug wire and crank the bike. If you see spark, my guess is your not in "Tip Over" lock out mode.
     
  9. Fearless1

    Fearless1 Active Member

    261
    26
    0
    Do I need to ground the plug to something other than the motor it is a "A" motor?
     
  10. Hoople

    Hoople Account Removed

    7,198
    0
    34
    Connect the body of the plug (hex area) to any part of the cylinder & you will be fine.