2003 Ultra Speedometer intermitting

Discussion in 'Touring Models' started by hovenad, Sep 10, 2014.

  1. hovenad

    hovenad New Member

    1
    0
    0
    Hi all,

    This is my first post on here.

    I have a 2003 Ultra , 15,000 miles. My speedometer is acting up and working intermittingly. After reading several posts here, I replaced the VSS. That didn't correct it. Then I checked the voltage regulator, that is strong at 14.3 to 14.4v. I do have an engine light historical indicator but I haven't checked that as of yet. Will do that this week sometime. I opened up the fairing, checked everything, it looked good. I even removed the Power Commander and nothing changed. My best guess right now is a bad speedometer or the harness for the speedo. Any other guesses before I attempt the engine code?

    Thanks.

    Adam
     
  2. 03HD883R

    03HD883R Active Member

    167
    0
    0
    I would check the engine light indicator.
     
  3. HDDon

    HDDon Experienced Member Contributor Retired Moderators

    5,456
    133
    196
    Intermittent problems have got to be the hardest thing to find. I know it's probably not the cause but it is the place to start. Check all four of the battery connections to make sure they are clean and tight. After that you can move to the ignition circuit.
     
  4. 89 FXRS

    89 FXRS Active Member

    162
    28
    1
    I fixed my friends speedo that was acting up by cleaning the speedo sensor-easy to do, might be worth a try
     
  5. nfusion

    nfusion Active Member

    143
    28
    1
    my road king was doing the same thing had to clean my speedo sensor that was two years ago its been good since
     
  6. DFHarley19

    DFHarley19 Active Member

    390
    0
    0
    You guys are right and I did that but hovenad did replaced VSS which is speedo sensor. So this must be other problem. I would start to do what 03HD883R and HDDon suggest as above.
     
  7. Jack Klarich

    Jack Klarich Expert Member

    18,544
    153
    399
  8. 03ultra45385

    03ultra45385 Active Member

    146
    28
    3
    Just wondering when it acts up if you turn the to the right (the next time you are stopped) does the speedometer start working. Or when it is working does it start acting up after a slight turn to the left?
     
  9. Dswan

    Dswan New Member

    1
    0
    0
    Had same problem on an 02 Ultra every 5 to 6000 miles. Pull speedo sensor and clean. The slight magnetism of the sensor collects metal shavings on it and it starts to read funny or not work at all. Pull it and clean it. Try this first before spending a bunch of money you don't have to.