04 FXDWGI Wont Start

Discussion in 'Dyna Models' started by murph76, Sep 12, 2009.

  1. murph76

    murph76 Member

    44
    16
    0
    Ok, so I come back on the weekend from school in Maryland, been about a week in between rides with no probs any other time with startin runnin etc. Go to fire her up today and click click click, as if the battery is dead, check all connections everything is tight remove it, its 5yrs old so i get it checked and its no good, pick up a new battery install it and the same thing symptons happen BUT started right after. ran for approx 5-10 secs and died out. attempted to recrank and same scenario. Checked cables at the starter and all were snug, removed electrical cover and fuses seemed ok. Starter bad? any ideas would be greatly appreciated. THanks
     
  2. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    My bet would be a bad cable connection in the battery cables somewhere. Do the lights go out when it clicks?
     
  3. murph76

    murph76 Member

    44
    16
    0
    I went to double check on that fault and now it wont crank at all, lights all come on tho and are not dimmed at all, runnin lights are all on and brake light works, no turn signals tho not sure if it needs to be runnin for those but couldnt get four ways either. Im gonna go thru the battery cables make sure they are all good, re-heat shrink etc. Ive added the Harley LED turn signal mirrors and a BAL tail light, could i be puttin to much on the electrical system?
    Thanks
     
  4. fin_676

    fin_676 Experienced Member Staff Member Moderator Contributor

    5,277
    133
    156
    It is not unknown for the battery cables to corrode internally and causing this type of problem

    Brian
     
  5. glider

    glider Veteran Member

    25,464
    108
    44
    If you hit the start button and it clicks, hold it for about 5-10 seconds and then feel the battery cable ends on both ends to see if they are hot. That's the bad connection if it's hot. Otherwise it could be a solenoid or starter relay.

    Check this area for test procedures.

    Electrical and Lighting Systems - Harley Davidson Community
     
  6. murph76

    murph76 Member

    44
    16
    0
    ok, jumped the starter solenoid and everything sounded and cranked as normal and checked the output voltage at the starter relay, gettin around 12v on the constant side and then flip the switch and its puttin out voltage on the other side, believe ive narrowed it down to the relay or possibly CPS... went out earlier and hit the switch for one of those tests and she cranked, caught me WAY off guard, lol. double checked all the wires again.. HD dealer is closed and i gotta head back to Maryland for school today. GLad the army keeps me moving.
     
  7. murph76

    murph76 Member

    44
    16
    0
    back from school for the weekend, changed starter relay, still no crank. :small3d012:
     
  8. HarryB737

    HarryB737 Junior Member

    656
    26
    1
    Since you jumped out the solenoid & things sounded OK, My thoughts would lead me to the solenoid as the culpret... :20:
     
  9. murph76

    murph76 Member

    44
    16
    0
    Yeah, went with the relay first, purchased the rebuild kit for the solenoid today from harley, just finished gettin the starter off the bike and starting on the solenoid now, hope this is it.